SARAJEVO Lijepa obrazovna priča

Takmičenje srednjoškolaca u matematici

Uvijek pobjednici, nikad gubitnici - poručuje Mušović.

Ž. T.
11.03.2019 10:17

Izrada zadataka u toku

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje nauku i mlade KS u Maarif školi Sarajevo u toku je takmičenje srednjoškolaca u matematici  prvog i trećeg razreda.  Takmičenje je svečano otvoreno u 8:30 sati uz muzički program i obraćanje direktora kampusa Maarif škole Sarajevo, a u 9 sati sati je počelo rješavanje zadataka. 

Svaki razred za rješavanje ima na raspolaganju tri sata i u tom periodu učenicima će biti poslužen topli obrok. Takmičenje traje do 12 sati. Nakon toga komisija preuzima radove za ocjenjivanje. 

Objavljivanje nezvaničnih rezultata predviđeno je za 18 sati. Sutra od 9 sati takmiče se učenici drugog i četvrtog razreda srednjih škola. 

Direktora kampusa Maarif škole Sarajevo Sanel Mušović rekao nam je da je škola počašćena što je domaćin ovakvog događaja. 

  • Mušović: Prvi gosti
    Mušović: Prvi gosti

- Vi ste među prvim našim gostima, jer mi smo tek od ove godine počeli sa radom. Uvjeren sam da vi danas niste ovdje radi pobjede već da bi predstavili u najboljem svijetlu svoj rad i trud i da bi nam poručili da ste spremajući se za ovo takmičenje učinili sve što je do vas. Pristupajući takmičenju na ovakav način vi ste uvijek pobjednici, a nikada gubitnici - poručuje Mušović.

Inače, Turska vladina fondacija Maarif je prisutna u 54 zemlje svijeta sa preko 250 svojih obrazovnih ustanova. Za nepunu godinu svog postojanja  Maarif škole u Sarajevu uspjele su izrasti u najsavremeniji obrazovni centar u BiH i regiji. Želimo biti podrška obrazovanju ove zemlje i spremni smo ponuditi kvalitetno obrazovanje svim mladim ljudima koji iskazuju interesovanje - poručuju iz Maarif škole Sarajevo.

  • Svečano otvorenje takmičenja
    Svečano otvorenje takmičenja

Komentari

NA VRH