ISTOČNO SARAJEVO

Pacijenti će u ponedjeljak konačno ući u novu bolnicu

U bolnicu uloženo više od 54 miliona KM, a zvanično je otvorena u oktobru 2018. godine

U bolnici će biti 207 kreveta: Prvo sele nehirurška odjeljenja

N. GAZIVODA

16.3.2019

Prvi pacijenti u ponedjeljak će ući u novi objekt Bolnice u Istočnom Sarajevu u koju je uloženo više od 54 miliona KM, a zvanično je otvorena u oktobru 2018. godine. Završni radovi su u toku, kao i obuka stručnog osoblja.

Najviši standardi

Nebojša Šešlija, vršilac dužnosti direktora, kazao je da će prvo preseliti nehirurška odjeljenja, a uporedo se kreće s uvođenjem hirurških grana u ustanovu. U prvom periodu dežurne ekipe će raditi i u starom objektu, dok ne dođe do potpunog preseljenja, koje se očekuje u narednih 30 dana.

- Građani će moći koristiti usluge potpuno novog savremenog bolničkog kompleksa s najvišim standardima dijagnostike i liječenja. Možemo reći da smo u rangu s najopremljenijim bolnicama u regionu, s kapacitetom 207 kreveta – rekao je Šešlija.

Prilikom izgradnje bolnica je dobila upotrebnu dozvolu za postojeći seoski vodovod, pa će s radom početi s takvim priključkom. Međutim, Šešlija dodaje da se, prije svega, mora misliti na zdravlje pacijenata i da usluga u bolnici mora biti na najvišem nivou.

Problem vodovod

- U toku su pregovori s načelnicima općina Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo i Komunalnim preduzećem „Vodovod i kanalizacija“ Istočno Sarajevo o izradi projekta provođenja vodovodne mreže kako bi se prešlo na gradski vodovod – kazao je Šešlija.

Štrajk odgođen 

Kako nam je rekla predsjednica Štrajkačkog odbora Tatjana Jovičić, radnici ove ustanove su odgodili štrajk koji je trebao biti održan jučer. Isto nam je potvrdio i Šešlija.

- Određena sredstva su uplaćena, od momenta kad sam preuzeo ustanovu dvije plate su isplaćene s prevozom i naknadama. Obaveze prema radnicima su i dalje ostale te će se tražiti rješenje s Ministarstvom po tom pitanju – zaključio je Šešlija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.