PROBLEMI

Ruglo ispod mosta na Ilidži

Kada se radovi završe, gradilište će se dovesti u prvobitno stanje, kazali iz ViK-a

Travnjak na obali Željeznice potpuno uništen

A. ŠAHINOVIĆ

21.3.2019

Obala rijeke Željeznice u Rustempašinoj ulici na Ilidži i dio saobraćajnice danima stoje uzrovani zbog radova koje izvodi preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ (ViK). Uz korito su ogromne lokve i blato koji otežavaju kretanje prolaznicima.

Iskopani kanali

Pojedini vijećnici Općinskog vijeća Ilidža nisu skrivali nezadovoljstvo zbog cjelokupne situacije. Vijećnik Samir Avdić kazao je da se radi o neodgovornosti nadležnih službi koje nisu u određenom roku završile radove.

- Izvođači različitih radova na Ilidži ne ispunjavaju zakonsku obavezu „dovođenja stanja u zatečeno“, pa imamo izrovane ceste, iskopane kanale i ruglo poput ovog ispod glavnog mosta. Inspekcijska služba koja bi trebala promptno reagirati, nažalost, u ovakvim slučajevima to ne čini – rekao je Avdić.

Spori radovi

Tarik Stambolić, vijećnik OV Ilidža, kazao nam je kako se posao obavlja sporo i traljavo te da sve izgleda vrlo neuredno. Istakao je da se inače na Ilidži ne poštuju rokovi radova.




Na terenu bageri koji kopaju rupu u asfaltu

Rekonstrukcija cijevi

S druge strane, iz ViK-a su nam kazali da se radi rekonstrukcija cjevovoda te da su radovi u završnoj fazi.

- Radovi se odnose na rekonstrukciju potisnog cjevovoda Bačevo – Mojmilo, koji je na ovom dijelu trase bio obješen o konstrukciju mosta. Sad je izveden ispod korita vodotoka. Kada se radovi završe, gradilište će se dovesti u prvobitno stanje – rekli su iz ViK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.