HRASNO BRDO

Ambulanta će prve pacijente primiti u junu

Unutar objekta nalazit će se ambulanta, laboratorij, ljekarska ordinacija, stomatolog, mjesna zajednica, pošta, apoteka, lift i drugi sadržaji

Preostalo vanjsko uređenje ispred zgrade ambulante u naselju Hrasno Brdo

Piše: Ž. T.

21.3.2019

Novoizgrađena ambulanta u naselju Hrasno Brdo, koja je mjesecima zatvorena, vrata prvim pacijentima konačno će otvoriti u junu. Kazao je to za „Avaz“ načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, istakavši da su glavni razlog zbog kojeg ambulanta nije počela ranije s radom neriješeni imovinskopravni odnosi i problemi s instalacijama.

Od početka problemi

- Trenutno završavamo priključivanje komunalnih instalacija. U planu nam je da ambulanta, u okviru koje će biti i prostorije Mjesne zajednice Hrasno Brdom mještanima budu na raspolaganju od juna. Inače, od početka gradnje imali smo problema sa stabilnošću terena. Skoro godinu potrošili smo i na rješavanje problema nepravilno postavljenih vodovodnih cijevi – rekao je Koldžo istakavši kako su poteškoće s cijevima otklonjene prije 10 dana.

Dodaje da će se u narednom periodu raditi grijanje i klimatizacija, a nakon toga slijedi vanjsko uređenje objekta, pristupne saobraćajnice i parkinga.

 Vanjski radovi

- Nabavljena je sva oprema za ambulantu i Mjesnu zajednicu. Sada samo čekamo završetak vanjskih radova da bi objekt mogao biti otvoren – rekao je Koldžo.

Unutar objekta nalazit će se ambulanta, laboratorij, ljekarska ordinacija, stomatolog, mjesna zajednica, pošta, apoteka, lift i drugi sadržaji. Vrijednost projekta je 2.000.000 KM.

Dom zdravlja ima spreman kadar 

S druge strane, portparol „Doma zdravlja KS“ Arman Šarkić rekao nam je da su spremni da počnu s radom u ovoj ambulanti. 

- Mi imamo kadrove. Prema broju kartona formirat ćemo timove koji će biti zaduženi za liječenje mještana MZ Hrasno Brdo. U saradnji s resornim ministarstvom i lokalnim zajednicama nabavljat ćemo medicinsku opremu – rekao je Šarkić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.