PROJEKTI Obogaćena ponuda Narodne kuhinje “Stari Grad“

Posebna hrana za dijabetičare, dodatni paketi i priprema iftara

Tokom ramazana svakodnevno ćemo pripremati iftare za 200 postača, rekla Šeta

Piše: A. P.

U Narodnoj kuhinji se hrane 1.023 osobe


Narodna kuhinja "Stari Grad", u kojoj se trenutno prehranjuju 1.023 sugrađanina, u saradnji s turskim Crvenim polumjesecom, obogatit će ponudu jela za svoje korisnike.

Redovni obroci

Upraviteljica Narodne kuhinje Zilha Šeta kazala nam je da se radi o tri projekta, od kojih se jedan odnosi na pripremanje posebne hrane za ishranu korisnika oboljelih od dijabetesa.

- Osim toga, dijelit ćemo i dodatne pakete s hranom za višečlane porodice. A tokom ramazana svakodnevno ćemo pripremati iftare za 200 postača – rekla je Šeta.

Jedan od volontera Crvenog polumjeseca, student Haris Okanović kaže kako je prepoznao značaj Narodne kuhinje za građane i odlučio kao volonter pomoći u radu.

- Ova kuhinja pomaže velikom broju ljudi. Imamo deset aktivnih volontera koji su spremni uvijek pomoći i zadovoljstvo nam je da možemo učiniti nešto za naše građane – rekao je Okanović.

Salku Aličića zatekli smo u redu kako čeka na svoj dnevni obrok. Rekao nam je da je zadovoljan hranom i da je od rata korisnik Narodne kuhinje.

Topla riječ

- Zadovoljan sam obrocima koje nam pripreme i koje dobijemo. Ovdje ne dobijemo samo hranu nego i osmijeh i toplu riječ, a to čovjeku mnogo znači – rekao nam je Aličić.

160 obroka za Tarčin

Upraviteljica Šeta istakla je da je potreba za hranom puno veća u mjestima van Sarajeva. Kazala je kako u Tarčinu imaju 37 porodica kojima svakodnevno šalju 160 obroka.

NA VRH

Komentari