SARAJEVO Bura negodovanja kupaca

Nakon bojkota na društvenim mrežama, građani lijepe letke oko pekare "Manja"

Na društvenim mrežama isplivali komentari u vezi s osuđenim ratnim zločincem Radovanom Karadžićem

N. G.
22.03.2019 10:28

Građani Sarajeva pozivaju na bojkot pekare "Manja" zbog stavova Saše Trivića, vlasnika "Krajina klasa" i lanca pekara "Manja".

Na društvenim mrežama munjevito su se proširile fotografije i isječci komentara Saše Trivića, koji se tiču osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića te Ratka Mladića, zbog čega građani i pozivaju na bojkot proizvoda. Proizvode lanca ove pekare svakodnevno kupuju Sarajlije, a najpopularniju društvenu mrežu Facebook preplavili su pozivi na bojkot njegovih proizvoda. 

Također, u nekim dijelovima Sarajeva, tačnije u naselju Vogošća, u blizini pekare "Manja" pojavili su se i leci na kojima stoji da vlasnik pekara "Manja" podržava ratne zločince te da se stoga građani pozivaju na bojkot, odnosno da ne kupuju njihove proizvode.

Podsjećamo, Trivić je na Twitteru podijelio fotografiju Ratka Mladića uz opis "Jedan jedini", a "najavio" je i prelazak iz komunista u četnike zbog, kako je naveo, "sarajevskih Srebrenica".

Za Avaz.ba Trivić je kratko kazao da se radi o stvarima koje su izvučene iz konteksta.

- Tamo su neki ljudi izvukli screenshotove koji su izvučeni iz konteksta i od toga napravili kampanju. U principu, napad je uperen na firmu i zbog toga ne bih otvarao daljnje teme oko toga - kazao nam je Trivić.

Podsjećamo, Žalbeno vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove izreklo je vođi bosanskih Srba za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini i ratnom zločincu Radovanu Karadžiću doživotnu kaznu zatvora.

Žalbeno vijeće proglasilo je Radovana Karadžića krivim za genocid u Srebrenici.

Komentari

NA VRH