AVAZ TWIST TOWER

Učenici iz Sarajeva s gostima iz Švedske u posjeti redakciji "Dnevnog avaza"

Cilj međunarodne razmjene je upoznavanje drugih kultura i druženje

Piše: N.G.

22.3.2019

Učenici u posjeti redakciji "Avaza" - Avaz
Redakciju "Avaza" posjetilo je 14 učenika - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Redakciju "Dnevnog avaza" posjetili su danas učenici Srednje škole za okoliš i drvni dizajn iz Sarajeva sa svojim gostima iz švedskog grada Tranasa.

Kako nam je kazao profesor Adnan Bilajac, saradnja ovih škola traje već četiri godine, a ovogodišnja glavna tema je "Demokratija, ljudska prava i socijalno društvo". 

Učenici iz Švedske obišli su kulturno-historijske vrijednosti u Mostaru i Blagaju, Fojnici i Srebrenici, gdje su mogli vidjeti bogatu tradiciju tolerancije i zajedničkog života naroda u BiH. 

Redakciju "Dnevnog avaza" posjetilo je 14 učenika iz Švedske, u pratnji tri profesorice i direktorice, zajedno s đacima iz sarajevske Srednje škole za okoliš i drvni dizajn. 

Posebno ih je zainteresiralo kako to novinarstvo funkcionira u BiH te su imali priliku na licu mjesta pratiti rad redakcije. 

Osim redakcije, učenici su obišli i najvišu zgradu na Balkanu ''Avaz Twist Tower'', gdje je i smještena redakcija "Dnevnog avaza".

Osim brojnih radionica i debata koje su dio ove međunarodne razmjene učenika, među ciljevima su upoznavanje drugih kultura i druženje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.