SAZNAJEMO Uposlenici Doma u Nedžarićima uhvaćeni na djelu

Krali meso od studentskih usta

Nakon što dobijemo izvještaj komisije koja je provela tu proceduru donijet ćemo odluku na koji način će biti sankcionirani, a jedna od mogućih kazni je i otkaz, rekao Curić

A. TABAK
25.03.2019 18:18

Kamere u Studentskom domu u Nedžarićima snimile uposlenike

Tri uposlenika Studentskog doma u Nedžarićima uhvaćena su kako iz kuhinje iznose 85 kilograma mesa, a u krađi su ih otkrile kamere koje je Uprava postavila prije mjesec u oba doma.

Otuđena roba

To je za „Avaz“ potvrdio direktor Studentskog centra Tarik Curić kazavši da su odranije sumnjali da njihovi uposlenici otuđuju određenu robu te da su ih konačno uhvatili na djelu.

Pravnik „Studentskog centra KS“ Toni Vukadin kazao nam je da je njihov mesar koji vodi mesnicu u Domu u Nedžarićima prvi primijetio da nedostaje određena količina mesa.

- Nakon toga obavijestio je šefa portira koji je vratio videosnimak na kameri na kojem se vidi kako jedan uposlenik Studentskog doma iznosi kese iz kuhinje i da se u njegovoj blizini nalaze još dva uposlenika. Također se vidi da se te kese stavljaju u službeno vozilo Studentskog centra – rekao je Vukadin.

Odmah po saznanju, direktor Curić kazao nam je da je pozvao policiju, koja je obavila uviđaj i sačinila zapisnik.

Disciplinski postupak

- Pokrenut je disciplinski postupak, a intervenirala je i policija. Predali smo im snimak s kamera. Pozvali smo te uposlenike na razgovor i do utorka trebaju se pismeno izjasniti. Nakon što dobijemo izvještaj komisije koja je provela tu proceduru, donijet ćemo odluku na koji način će biti sankcionirani, a jedna od kazni je i otkaz – rekao je Curić.

Ističe da je to organizirana grupa te da su, zahvaljujući kamerama koje su postavili, saznali o kojim uposlenicima se radi.

Sistem kontrole magacina

Curić je dodao da je u studentskim domovima uveden sistem kontrole magacina te da se tačno zna koliko je dobavljač unio mesa. Kazao je kako sada mogu pratiti svaki dio sirovine koji prolazi kroz Studentski centar, što prije nije bio slučaj. 

Komentari

NA VRH