PROBLEMI

Do kada će građani trpjeti svakodnevni nestanak vode

Bez vode jučer bili stanovnici ulica Dobroševićka, Zaima Šarca, Tukovi, Nikole Šopa i Esada Midžića

Radovi u Rustempašinoj ulici završeni jučer

Piše: A. S. – Ž. T.

24.3.2019

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži svakog dana veći dio grada ostane bez vode. Osim što su slavine suhe tokom dana, građani su nam se požalili da im voda dolazi u kasnim večernjim, a u nekim dijelovima grada i u ranim jutarnjim satima.

 Brojni šahtovi

Najviše problema izazvalo je uvezivanje novog cjevovoda u ulicama Rustempašina i Samira Ćatovića Kobre.

 - Radovi u ulici Rustempašina izvođeni su na frekventnoj raskrsnici, gdje se nalazi veliki broj instalacija i šahtova, što je dodatno otežavalo radove.

Izvođenje radova zahtijevalo je veliku preciznost, znanje i umijeće, kako bi se postojeći vod uklopio s novopoloženim cjevovodom. Montažni radovi su završeni jučer, kada je počelo puštanje vode u sistem – saopćeno je iz ViK-a.

Osim toga, ekipe ViK-a jučer su imale pune ruke posla i na 11 drugih lokacija na kojima je došlo do kvara. Tako su bez vode jučer bili stanovnici ulica Dobroševićka, Zaima Šarca, Tukovi, Nikole Šopa i Esada Midžića.

Razočaranje i ogorčenost svakodnevnim prekidima u vodosnabdijevanju nisu skrivali ni građani koji se čak plaše da ViK ponovo uvodi redukcije kao ranijih godina.

- Ove redukcije koje imamo svakog dana otežavaju mi život. Šta god krenem uraditi ne mogu, jer nema vode. Sestra mi se žali da vrlo često ima redukcije vode, a ima dvije bebe – kazala je Meliha Pehić.

Sanacija mreže

Semira Hajdarević smatra da je sramota da u 21. stoljeću glavni grad nema vode.

- Prošle zime su u mom naselju isključivali vodu, a kada smo zvali ViK, rekli su nam da čekamo proljeće. Nisam mogla vjerovati šta čujem. Mislim da zbog turističke sezone usmjeravaju vodu na neke druge dijelove grade – dodala je Hajdarević.

Sugrađanka Rada Fatur mišljenja je da radnici ViK-a ne mogu stići popraviti sve kvarove jer ih ima puno, a razlog je dotrajala vodovodna mreža, koja je davno trebala biti sanirana. 


Bez vode Šenoina, Bajramuša i Močila 

Iz ViK-a obavještavaju građane da će i danas otklanjati kvarove na pojedinim lokacijama. Bez vode će ostati ulice Šenoina, Bajramuša i Močila.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.