SAOPĆENJE

Stigli učesnici 1. međunarodnog sastanka tour operatera

Ideja konferencije je okupiti utjecajne turističke operatere i putničke agencije

Avaz.ba

27.3.2019

Stigli prvi učesnici Međunarodnog sastanka tour operatera

Učesnici 1. međunarodnog sastanka tour operatera stigli su danas na Sarajevski aerodrom. 

Grad Sarajevo će od 28. marta do 1. aprila biti domaćin 1. međunarodnog sastanka tour operatera „Meet Up Sarajevo“. Očekuje se dolazak velikog broja agencija i tour operatora iz cijelog svijeta. Danas i sutra stižu i ostali učesnici iz Evrope, Sjeverne Amerike, Azije sjeverne Afrike i, naravno, iz regije.  

Ideja konferencije je okupiti utjecajne turističke operatere i putničke agencije, predstaviti im turističku ponudu Sarajeva i BiH, te pomoći lokalnim agencijama i hotelijerima da se direktno povežu s međunarodnim kompanijama da sklope nove ugovore i učine grad Sarajevo još atraktivnijom turističkom destinacijom.  

Tokom trodnevne konferencije turistički radnici iz cijelog svijeta će se upoznati, ne samo s potencijalima nego i s aktuelnom situacijom i razvojnim planovima.  

BiH je tokom 2018. godine često uvrštavana i na različite liste globalno najatraktivnijih turističkih destinacija. Svjetska turistička organizacija stavila je našu zemlju u top 10 destinacija s najbržim rastom broja posjeta. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.