SARAJEVO

Najava ljepšeg derbija? Pres-konferencija gradskih rivala u posebnom ambijentu

Avaz.ba

5.4.2019

Gradski rivali Sarajevo i Željezničar odigrat će sutra na Grbavici još jedan u nizu vječitih derbija koji su posljednjih godina izgubili na tom epitetu.

Doduše, posljednji odigran upravo na Grbavici bio je jedan od najboljih nakon mnoštva bljutavih, neukusnih, nezanimljivih, i završen je rezultatom 2:2.

Treneri ekipa, Husref Musemić i tadašnji Željin strateg Milomir Odović, kao najbitniji razlog kvalitetne utakmice proglasili su fenomenalan novi teren u Dolini ćupova.

U takvoj atmosferi čini se dočekujemo i sutrašnji meč. Objema ekipama ova utakmica može donijeti puno, a osim toga na klupu Želje vratio se Amar Osim za kojeg se vežu najveći Željini uspjesi, a s njim je uvijek zanimljivo.

Uvertira za derbi bit će današnja zajednička press konferencija, a ona će, budući da se utakmica igra za Dan grada Sarajeva, biti održana u neuobičajenom i posebnom ambijentu sarajevske Vijećnice.

Osim šefova stručnih štaba, medijima će se obratiti i kapiteni Sulejman Krpić i Krste Velkoski.

Ako ambijent i igra na utakmici budu približni ambijentu prostora gdje će biti održan press, onda će ljubitelji fudbala ponovo moći uživati.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.