BJELAŠNICA

Led rasvjeta u Babinom dolu bit će postavljena do 30. septembra

Projekt obuhvata zamjenu 50 starih svjetiljki s led rasvjetnim tijelima

S današnjeg potpisivanja sporazuma

Piše: A. T.

12.4.2019

Ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić i pomoćnik načelnika općine Trnovo Osman Smječanin potpisali su danas sporazum o realizaciji projekta izgradnje i rekonstrukcije javne rasvjete na području općine Trnovo - Babin do.

Projekt obuhvata zamjenu 50 starih svjetiljki s led rasvjetnim tijelima na području Babinog dola – Bjelašnica a koji će u cijelosti finansirati Ministarstvo u iznosu od 70.000 KM.

- Naše ministarstvo kontinuirano ima dobru saradnju s Općinom Trnovo. Ovaj projekt je izraz naše podrške razvoju cjelokupnog prostora Bjelašnice kao jednog od najatraktivnijih dijelova naše zemlje. Namjera nam je da krenemo sa zamjenom svih starih svjetiljki i led rasvjetu postavimo i u urbane dijelove kantona, što će napraviti ogromne uštede u potrošnji energije te stvoriti dodatne mogućnosti za primjenu modernih tehnoloških dostigunuća - istakao je ministar Mandić.

Općina ima spreman projekt i u narednom periodu pribavit će sve potrebne dozvole za izvođenje radova, riješiti imovinskopravne odnose na planiranom projektu te provesti proceduru izbora najpovoljnijeg izvođača radova.

Postavljanje novih svjetiljki u Babinom dolu treba biti završeno do 30. septembra 2019. godine.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.