GRAS U planu je i kupovina 30 novih minibusa

Za deset dana u saobraćaj će biti pušteno sedam novih trolejbusa

Nakon što se obave neophodne procedure, vozila će biti puštena u promet

A. T.
15.04.2019 14:42

Sedam novonabavljenih trolejbusa marke HES

Za deset dana u promet će biti pušteno sedam novonabavljenih trolejbusa preduzeća GRAS.  Najavio je to danas ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta koji je sa direktorom ovog preduzeća Avdom Vatrićem  prisustvovao isporuci prva dva kupljena vozila.

- Tokom sedmice stići će još pet trolejbusa i odmah nakon što se obave neophodne procedure, vozila će biti puštena u promet. Radi se o sedam polovnih trolejbusa koje je kupilo preduzeće GRAS putem javnog poziva, sredstvima koje je obezbijedilo Ministarstvo - kazao je ministar Šteta.

Istakao je da će se na ovaj način način značajno ojačati trolejbuski saobraćaj kao i da je to jedno prelazno rješenje do nabavke 20 potpuno novih trolejbusa do kraja ove godine.

-To će biti početak novih velikih investicija u vozni park ovog preduzeća. Uz nabavku trolejbusa, kojom nastojimo smanjiti saobraćajne gužve i unaprijediti kvalitet prijevoza na ovim linijima, u planu je i kupovina 30 novih minibusa  kako bismo unaprijedili prijevoz u padinskim dijelovima grada - najavio je  ministar Šteta.

  • Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta prisustvovao preuzimanju vozila
    Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta prisustvovao preuzimanju vozila

Po riječima direktora  Vatrića, sedam novonabavljenih trolejbusa su marke HES,  mogu primiti po 160 putnika, imaju platformu za invalide i dječija kolica kao i bolje sisteme za grijanje i hlađenje u odnosu na trolejbuse koji su trenutno u prometu.

Komentari

NA VRH