ILIDŽA Kantonalna ustanova za prirodna područja pripremila 100.000 KM

Kompletna obnova Velike aleje počinje ove sedmice

Dionica će potom biti nivelirana i nakon toga presvučena novim slojem asfalta, rekao Delić

A. TABAK
16.04.2019 20:22

Udarne rupe u Velikoj aleji krpe se više od 10 godina

Nakon što je naš list u više navrata pisao o rupama u Velikoj aleji koje su, osim šetačima, problem stvarale i fijakeristima, čiji su konji lomili noge, dugoočekivana kompletna rekonstrukcija ovog poznatog ilidžanskog šetališta počet će ove sedmice.

Obnova šetališta

To je za „Avaz“ potvrdio direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač, istakavši kako će preduzeće „Rad“ uraditi kompletnu obnovu šetališta te da će radovi trajati oko 30 dana.

U ovaj projekt, ističe Kovač, osim „Rada“, uključene su i Kantonalna ustanova za zaštićena prirodna područja te Općina Ilidža.

- Općina će izabrati nadzor, mi izvođača, a radove će platiti Ustanova za zaštićena prirodna područja. Oni su već izdvojili novac. Ako bude još trebalo, mi ćemo onda iz našeg Investicionog fonda osigurati novac da se završi kompletna cesta i da konačno bude sve kako treba – kazao je Kovač.

Direktor Kantonalne ustanove za zaštićena prirodna područja Osman Delić kazao je da su osigurali 100.000 KM još prošle godine te da su spremni finansirati dodatno ukoliko bude potrebe.

Udarne rupe

- U okviru radova bit će skinut stari površinski sloj. Dionica će potom biti nivelirana i nakon toga presvučena novim slojem asfalta. Ustanova već 10 godina izdvaja sredstva za krpljenje i sanaciju udarnih rupa. Ali, to nije puno pomagalo jer se odmah pored saniranih pojave nove pukotine zbog dotrajalosti asfalta – rekao je Delić.

Brojke

100.000  KM još prošle godine za radove osigurala Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja 

30  dana bi trebali trajati radovi 

Delić je istakao da će nakon obnove Velike aleje biti mnogo udobnije voziti se fijakerima te da će, osim toga, biti puno lakše održavati šetalište.

Komentari

NA VRH