REAKCIJE

Zastupnik Zvonko Marić utišao strasti i lične animozitete u Skupštini KS

Prema njegovim riječima radi se o rješenjima koja će građane učiniti zadovoljnijim

Zvonko Marić. Arhiv

N. Če.

17.4.2019

Predsjednik Kluba SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo, zastupnik Zvonko Marić, svojom diskusijom prekinuo je dugotrajnu i mučnu raspravu o Prijedlogu zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo. 

- Vođena je duga rasprava sračunata da se obeshrabre nastojanja da se uvede jedan zakon koji je potreban društvu. SBB nije imao dileme, postavili smo nekoliko pitanja oko provedbe. To je put da se on učini još kvalitetnijim, uvijek postoje izmjene i dopune, moralo se krenuti od nečega. Rasprava je izlazila iz okvira dobrog ukusa i kodeksa ponašanja zastupnik - istaknuo je Marić.

Prijedlog zakona koji je u konačnici dobio jednoglasnu podršku kritizirali su zastupnici SDA. Njihove kritike Marić je ocijenio "zakašnjelom reakcijom".

- SDA je kritizirala zakon, a onda su rekli kako podržavaju svako dobro rješenje. Ja sam im to napomenuo i u tom smislu njihovu reakciju ne smatram kritikom, nego komplimentom za predlagača. Na taj način sam utišao njihove strasti i lične animozitete. U konačnici, glasanje je pokazalo harmonizaciju pozicije i opozicije, kazao je Marić za Avaz.ba.

Prema njegovim riječima radi se o rješenju koje će građane učiniti zadovoljnijim, a rad zvaničnika u Kantonu Sarajevo transparentnijim.

- Mislim da smo udovoljili željama birača, zaključio je Marić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.