SARAJEVO

Haljevac: Poginut ću ako treba, samo da u parku Hastahana bude 90 posto zelene površine

Nacrt upućen prema Mjesnoj zajednici Marindvor

Sulejman Memo Haljevac. Arhiv

A. La.

18.4.2019

U zgradi Gradske uprave jučer je održana sjednica Općinskog vijeća Centar na kojoj je ponovo razmatran Nacrt izmjena i dopuna Regulacionog plana Gradski centar – Hastahana. 

Općinsko Vijeće sa 20 glasova za usvojilo je Nacrt, koji je upućen prema Mjesnoj zajednici Marindvor. 


Faksimil. Avaz

Kako nam je potvrdio dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sulejman Memo Haljevac, Savjet Mjesne zajednice Marindvor prethodno je usvojio prijedlog prema kojem će, nakon gradnje koju pojedini vijećnici smatraju spornom, ostati čak 89 posto zelene površine.

- Kao stanovnik Marindvora, poginut ću ako treba da se izborim da u parku Hastahana bude 90 posto zelene površine, a što se tiče spinova pojedinih vijećnika u medijima koji se protive gradnji, ne bih komentirao takve neistine i zlonamjerne izjave - kazao je Haljevac.  

On je potvrdio da je usvojeni Nacrt izmjena i dopuna Regulacionog plana upućen prema Mjesnoj zajednici Marindvor i da se čekaju daljnje procedure.

- Nacrt je upućen prema Mjesnoj zajednici, sve je urađeno kako treba. Nastavljamo borbu za zelene površine. Idemo dalje - poručio je Haljevac.


Faksimil. Avaz

Podsjećamo, prema prethodnom Nacrtu regulacionog plana, bilo je predviđeno da se na ovom mjestu gradi muzej opsade Sarajeva, dok će se, prema novom Nacrtu koji je jučer usvojen, u parku Hastahana graditi, najvjerovatnije, podzemna garaža s objektom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.