AKCIJA

Čišćenje Sarajeva: Na Baricama prikupljeno 8,5 tona otpada

Avaz.ba

20.4.2019

Vlada KS

Na području Kantona Sarajevo traje proljetno čišćenje, a Vlada KS je pokrenula akciju koja će trajati naredna dva mjeseca.

Tako su na svom Facebook profilu objavili i nekoliko fotografija neformalne grupe građana "Trash Hero Sarajevo", koji su prikupili čak osam i pol tona otpada.

- Neformalna grupa građana okupljena pod nazivom "Trash Hero Sarajevo", učenici i profesori Druge gimnazije i Gimnazije Obala, na širem području izletišta Barice prikupili su osam i pol tona otpada. U akciji koja je trajala od 11 do 15 sati, učestvovalo je 200 ljudi - naveli su na Facebooku.

Premijer KS Edin Forto je jučer kazao da je poenta vratiti čistoću kao standard.

- Nismo ni primijetili da živimo u prljavom gradu. Suština akcije nije da sve očistimo samo jednom. To je vid skeniranja, spoznat ćemo ko je odgovaran kako bismo se pobrinuli da sistematski uvodimo čistoću - rekao je Forto.

Akcija velikog proljetnog čišćenja, koju koordinira i rukovodi Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS, u dijelu koji provodi preduzeće Park"bit će nastavljena i narednih dana, odnosno do 22. juna i u tom periodu bit će očišćeno, uređeno, pokošeno, okopano i novim cvijećem ukrašeno tačno 80 lokacija u KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.