ODLUKA VLADE

Od danas s jedinstvenim kuponom 40.000 korisnika javnog prijevoza u Sarajevu

Radi se o privremenim mjerama do puštanja tarifnog sistema i elektronske naplate karata od 1. 12. 2019.

Penzioneri će moći koristiti usluge oba prijevoznika

Avaz.ba

1.5.2019

Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, te predstavnici KJKP GRAS i „Centrotrans – Eurolines“ jučer su potpisali sporazum o saglasnosti prihvatanja kupona za penzionere u svojim vozilima bez obzira na to jesu li izdati od GRAS-a ili „Centrotransa“, ne uvjetujući korisnike dodatnim troškovima i procedurama.  

Penzioneri, koji čine gotovo polovinu svih korisnika mjesečnih kupona u Kantonu Sarajevo – njih oko 40.000 su prva kategorija koja će moći koristiti jedinstven kupon za oba gradska prijevoznika. Nakon ove prve etape, dogovoreno je da slijede đaci, studenti, nezaposleni i ostale kategorije.

Jučerašnji sporazum rezultat je uspješnih pregovora ministra Štete nakon izražene zabrinutosti dijela uposlenika GRAS-a odlukom Vlade Kantona Sarajevo da građanima omogući izbor prijevoznika uz jedinstvenu mjesečnu kartu za javni prijevoz.

Ovo je prvi sporazum koji su potpisali resorno ministarstvo i dva gradska prijevoznika. Radi se o privremenim mjerama do puštanja tarifnog sistema i elektronske naplate karata od 1.12. 2019.

- Vlada Kantona Sarajevo i njeno resorno ministarstvo opredijeljeni su za poboljšanje stanja u javnom linijskom prevozu putnika na području Kantona Sarajevo i osiguravanju korisnicima javnog linijskog prijevoza putnika što kvalitetnije usluge, a sve u skladu s pozitivnim zakonskim propisima i zaštiti javnog interesa - potcrtao je ministar Šteta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.