SVEČANOST

Tanja Fajon dobila najveće priznanje

U okviru manifestacije "Dani Kantona Sarajevo" dodijeljena priznanja pojedincima i institucijama iz oblasti kulture, obrazovanja, nauke, ekonomije i društvenog angažmana

Piše: A. T. – M. H.

8.5.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

U Narodnom pozorištu Sarajevo večeras je održana svečana sjednica Skupštine KS, u okviru manifestacije "Dani Kantona Sarajevo", na kojoj su dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama iz oblasti kulture, obrazovanja, nauke, ekonomije i društvenog angažmana. 

Najveće priznanje dodijeljeno je Tanji Fajon, zastupnici u Parlamentu Evropske unije, zbog njenih izuzetnih zasluga širenja istine o dešavanjima u BiH i razvijanju međunarodnih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti i tolerancije među ljudima različitih nacija, vjera i kultura. Umjesto Fajon, plaketu je preuzela njena prijateljica.  

- Sarajevo je uvijek bilo moja ljubav, a BiH ima posebno mjesto u mom srcu. Vijest da sam dobila priznanje me prijatno iznenadila. U proteklih 10 godina pokušala sam da uradim što više za BiH, ukidanje viza je jedan od benefita. Nastavit ću da širim dobru riječ o Sarajevu i zalagat ću se za napredak BIH. Velika mi je čast primiti priznanje građanke KS - izjavila je Tanja Fajon preko videoporuke iz Strazbura.

Plaketa KS uručena je Jasni Diklić, Bibiji Kerli, Muhamedu Pilavu, kompaniji "Sinkro" Sarajevo, Asocijaciji softverske industrije "Bit Alliancea" i Javnoj ustanovi Prva gimnazija.

Također, posthumno priznanja su dodijeljena porodici profesora emeritusa Zdravke Grebe, i to zbog njegovog višedecenijskog angažmana i doprinosa u obrazovanju mladih, u borbi za istinu, mir i pravdu te razvoj akademske zajednice i društva u oblasti pravnih nauka na području Kantona Sarajevo i BiH, kao i porodici Sabita Hadžića za nemjerljiv doprinos razvoju bosanskohercegovačkog sporta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.