PROBLEMI

Mještanima Bistrika popucale česme

Nakon što je voda došla u poslijepodnevnim satima, uputila sam se u kuhinju da spremam iftar. Kada sam otvorila česmu, pritisak je bio toliko jak da mi je čaša ispala iz ruke – kaže Salijević

Zbog pritiska vode ostali bez česme

Piše: A. K.

11.5.2019

Zbog kvarova na vodovodnoj mreži, u petak je cijeli Bistrik ostao bez vode.

Nakon što je voda došla, mještani su se suočili s velikim problemom. Ibrahima i Ševalu Salijević, nakon što su se obratili „Avazu“, naša ekipa zatekla je zabrinute. Kako su nam kazali, pritisak vode bio je toliko jak da su im popucale česme.

- Nakon što je voda došla u poslijepodnevnim satima, uputila sam se u kuhinju da spremam iftar. Kada sam otvorila česmu, pritisak je bio tako jak da mi je čaša ispala iz ruke – kaže Salijević.

Dodaje da je na spratu kuće, gdje živi njen sin sa suprugom koja je bolesna nepokretna, situacija još gora jer su doslovno popucale česme.  

- Suprug je uspio zamijeniti sigurnosne ventile u prizemlju, međutim, u dijelu kuće gdje žive sin i snaha šteta je velika i iznosi više stotina maraka. Vjerujte, ovo nije prvi put da se dešava ovakva situacija. Prije nekoliko godina, zbog velikog pritiska vode, uništen nam je bojler koji košta 2.000 maraka – dodala je Ševala Salijević.

Slična situacija je u mnogim kućama na Bistriku, gdje mještani ovog moraju sami nadoknaditi štetu za koju je odgovoran ViK.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.