ILIDŽA

Loše vrijeme odgodilo obnovu Velike aleje

Kantonalna ustanova za zaštićena prirodna područja izdvojila je 100.000 KM, a sve što bude preko te cifre snosit će Direkcija i Ministarstvo saobraćaja, rekao Kovač

Gradilište pripremljeno za radove. M. Kadrić

Piše: A. ŠAHINOVIĆ

17.5.2019

Iako je najavljivana prošlog mjeseca, rekonstrukcija Velike aleje na Ilidži još nije započela. Razlog tome su velike kiše koje bi omele radnike i stvorile dodatnu štetu ovom popularnom ilidžanskom šetalištu.

Spreman ugovor

Direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač kazao nam je kako rekonstrukcija počinje u petak ili ponedjeljak.

- Sanacija je trebala krenuti prvog maja, ali zbog kiše i lošeg vremena ministar saobraćaja Adnan Šteta nas je savjetovao da odgodimo kako se ne bi stvorilo blato koje bi smetalo šetačima. Obišli smo gradilište i pripremili ga za radove. Ugovor je spreman, čeka se samo lijepo vrijeme da krenemo s poslom – kazao je Kovač.

Kantonalna ustanova za zaštićena prirodna područja je u posljednjih 10 godina izdvajala određena sredstva kako bi zakrpila mnogobrojne rupe koje su stvarale probleme pješacima i fijakeristima, ali to nije davalo velike rezultate.

Obnova šetališta

Napokon, nakon dugog čekanja, uradit će se cjelokupna sanacija Velike aleje, a radove će izvoditi preduzeće „Rad“.

- Kantonalna ustanova za zaštićena prirodna područja je za ovaj projekt izdvojila 100.000 KM, a sve što bude preko te cifre snosit će Direkcija i Ministarstvo saobraćaja. Prema našim procjenama, za ukupnu sanaciju trebat će oko 150.000 maraka – dodao je Kovač.

RoK za završetak radova je 30 dana od dana uvođenja u posao.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.