ZVANIČNO U narednom periodu poduzet će se mjere na održavanju sistema

U Kantonu Sarajevo 17. maja završena sezona grijanja

Fena
22.05.2019 11:37

U Kantonu Sarajevo, zaključno sa 17. majem, završena je sezona grijanja za 2018./2019. godinu, u kojoj je putem najkompleksnijeg toplifikacionog sistema ove vrste u Bosni i Hercegovini (koji čine 140 kotlovskih postrojenja ukupne instalirane snage 503 MW, 190 toplotnih podstanica i 83 km distributivne mreže) zagrijavano oko 54.000 stambenih i poslovnih prostora. 

U odnosu na prethodne sezone, isporuka toplotne energije u toku ove sezone grijanja je trajala znatno duže s obzirom na to da su "Toplane" sva postrojenja stavila u pogonsku funkciju još 27. septembra 2018. godine - kazao je Feni direktor KJKP "Toplane" Sarajevo Admir Džubur.

On je istakao da je u završenoj sezoni grijanja zbilježeno smanjenje trajanja prekida u isporuci toplotne energije "krivicom" "Toplana" i smanjenje broja ukupno zaprimljenih reklamacija korisnika usluge, u odnosu na prethodne sezone.

- Također, na osnovu ocjena iz Ankete o zadovoljstvu korisnika usluga, koju su korisnici imali priliku ispuniti u toku aprila 2019., putem centara za korisnike ili online putem internet-stranice, zaključili smo da su bili zadovoljni našim uslugama za sezonu 2018./2019. godina - kazao je Džubur.

Prema njegovim riječima, u narednim mjesecima "Toplane" će poduzeti sve neophodne aktivnosti na redovnom i preventivnom održavanju toplifikacionih sistema, kao i na rekonstrukciji pojedinih toplifikacionih sistema ili dijelova sistema, u cilju bolje tehničke pripremljenosti za predstojeću sezonu grijanja.

On je napomenuo korisnike da sve planirane radove na unutrašnjim instalacijama grijanja u svojim prostorima ili na grijnim tijelima, a poštivajući razgraničenje nadležnosti po Zakonu o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrada, završe do sredine septembra 2019., kako bi toplifikacioni sistem bio spreman za početak naredne sezone grijanja.

- Svojim djelovanjem ćemo nastaviti pružati doprinos zdravoj okolini i čistom zraku, te težiti ka većem zadovoljstvu korisnika usluga, pouzdanijem i sigurnijem snabdijevanju toplotnom energijom - poručio je Džubur.

Komentari

NA VRH