SKANDALOZNO Konaković i Mandić danas o nezakonitostima

Višemilionski kriminal u sarajevskom preduzeću "Rad"

Zaprimljena dokumentacija zajedno sa krivičnom prijavom proslijeđena Tužilaštvu KS

A. T. - K. Ke.

Bivša uprava „Rada“ pojedinim firmama nije naplaćivala odvoz smeća


Nakon što je smijenjen direktor „Rada“ Selim Babić i imenovana v.d. direktorica Vera Arnautović, otkrivene su nepravilnosti u radu ovog preduzeća. O tim neregularnostima danas će govoriti predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković i ministar komunalne privrede i infrastrukture Srđan Mandić. 

Povlašten status

Naime, uposlenici „Rada“ dostavili su na protokol Skupštini KS dokumentaciju koja dokazuje višemilionski kriminal u ovom preduzeću. Konaković je za „Avaz“ potvrdio ovu informaciju te je kazao da se iz dokumenata koji su im dostavljeni može vidjeti da je menadžement „Rada“ davao povlašten status nekim privatnim kompanijama.

  • Konaković: Borit ćemo se do kraja

    Konaković: Borit ćemo se do kraja


- Iz same dokumentacije se vidi da je to kriminal ogromnih razmjera na štetu budžeta KS. Neko je dopuštao, falsificirao kvadrature pojedinih hotela, među kojima su i „Hoteli Ilidža“ te im tako smanjivao cijenu za odvoz smeća. Ima tu još puno zanimljivih podataka koje ćemo sutra (danas op.a.) prezentirati javnosti – kazao je Konaković.

On je za „Avaz“ otkrio da je zaprimljenu dokumentaciju zajedno sa krivičnom prijavom proslijedio Tužilaštvu KS.

Koruptivne radnje

- Drago mi je da su građani prepoznali da nam se mogu obratiti kada su u pitanju ovakve koruptivne radnje. Mi ćemo se protiv toga boriti do kraja – zaključio je Konaković.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na