SARAJEVO

Roditelji učenika Centra "Vladimir Nazor" protestirali u zgradi Vlade KS

Piše: M. Horman

23.5.2019

M. Horman

Uposlenici i roditelji s djecom iz Centra "Vladimir Nazor" danas su bili u zgradi Vlade povodom imenovanja direktora ove ustanove.

Uposlenici i roditelji su glasali za Mersudina Kadrića, dok je Ministarstvo za obrazovanje glas dalo Maidi Idrizović.

Zineta Bogunić, ministrica obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, danas je u zgradi Vlade dočekala profesore i roditelje sa djecom i istaknula da neće povući svoju odluku.

- Bit će raspisan novi konkurs, na koji će moći aplicirati svi zainteresirani - kazala je Bogunić i dodala da će Mersudin Kadrić najvjerovatnije ostati na poziciji dok se ne završi i drugi konkurs.

Kasim Memić, zamjenik predsjednika Vijeća roditelja, kazao je da, ukoliko se ne promijeni odluka ministrice do kraja sedmice, djeca više neće ići u školu te da će samo dolaziti ispred škole u dvorište.

- Nije problem ni da Maida Idrizović postane direktor, ali mi želimo da osoba koja bude izabrana nastavi raditi za dobrobit naše djece na način kao što je radio Mersudin Kadrić, ali to će biti veoma teško - istakao je Memić.

Također, Danijela Ristić-Čekerevac, predstavnica Vijeća roditelja, nakon rasprave s ministricom kazala je da su roditelji nezadovoljni odlukom te da je politika "umiješala prste".

Dodala je da će se boriti do kraja kako bi aktuelni direktor ostao na poziciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.