KANTON SARAJEVO

Vigemark poručio Forti: Iskoristite pozitivan zamah

Neusklađenost propisa na različitim nivoima vlasti zahtijevat će sveobuhvatan pristup u svrhu postizanja veće harmonizacije propisa

Forto je bio domaćin šefu Delegacije EU za BiH. Fena

Fena

23.5.2019

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministri bili su danas domaćini susreta sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom (Lars-Gunnar Wigemark), s kojim su razgovarali o ulozi i poziciji kantonalnih skupština i vlada u procesima integracija.

Vigemark je poručio Vladi da iskoristi pozitivan zamah i aktivno se uključi u procese približavanja zemlje EU, a koji će se u narednom periodu intenzivirati.

- Neusklađenost propisa na različitim razinama vlasti zahtijevat će sveobuhvatan pristup u svrhu postizanja veće harmonizacije propisa, u skladu s pravnim stečevinama Evropske unije - istakli su iz Delegacije EU.

Premijer Forto je istakao važnost koordinacije Kantona Sarajevo s institucijama Evropske unije pogotovo u pokrenutim antikoruptivnim procesima u KS.

- Vlada će ojačati administrativne kapacitete te sarađivati s Direkcijom za evropske integracije kako bi se osigurala adekvatna reakcija u planiranju politika i koordinacija poslova u procesima integracije naše zemlje u Evropsku uniju - naglasio je Forto, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.