DOGAĐAJI

Najbolja evropska inovatorica Michela Magaš gošća devete Brending konferencije

Zbog nevjerovatnih patenata koje je razvila, za njen rad su bili zainteresovani brojni svjetski brendovi, "Financial Times", "Nike", "Apple" ili "Nokia"...

A. Ču.

24.5.2019

Deveta po redu Brending konferencija koja će biti održana 31. maja u Sarajevu ugostiti će, između ostalih, svjetski priznatu inovatoricu Michelu Magaš, koja će održati predavanje.

Tokom 20 godina karijere Michela je, kao svojevrstan katalizator inovacije, uspjela da izgradi mostove između svjetova nauke i umjetnosti, dizajna i tehnologije, akademskog istraživanja i industrije.

Jedina je žena porijeklom iz Hrvatske koja je ikada primljena na "Royal College of Art", a svoju akademsku karijeru krunisala je doktoratom na "Goldsmithu", pri Univerzitetu za muziku i tehnologiju u Londonu.

Zbog nevjerovatnih patenata koje je razvila, za njen rad su bili zainteresovani brojni svjetski brendovi, a ona je birala da sarađuje sa najboljima, kao što su "Financial Times", "Nike", "Apple" ili "Nokia". Vrlo je vjerovatno da su njene inovacije, koje su proizašle iz ovih saradnji, već izvršile značajan uticaj na naš život, a da toga uopće nismo ni svjesni.

Beskrajno posvećena fuziji nauke i umjetnosti, Michela je tokom svoje karijere otkrila da se, pozicioniranjem kulture i kreativnosti u sami centar zajednice, može postići daleko brži prenos znanja, a samim tim i razvoj inovacije. Ona vjeruje da je muzika, kao “ljepilo”, u stanju da spoji naizgled nespojiva polja društvenog djelovanja. Za svoj doprinos, ideje i inovacije koje pomjeraju granice, Michela je 2017. godine dobila i prestižnu EU "Woman Innovators" nagradu, kao najbolja inovatorica u Evropi. 

Osnivačica je "Music Tech Festa", putujućeg festivala koji svakim održavanjem okuplja muzičke izdavače, inovatore, naučne istraživače. Pored toga, učestvovala je i u osnivanju laboratorije inovativnog dizajna "Stromatolite", kompanije koja radi na unaprijeđenju koncepata poput iTunes-a i sl.

Na devetoj Brending konferenciji Michela će predstaviti svoju viziju inovativnosti i poduzetništva u EU, te pokazati metodologiju koju je razvila za kreiranje uspješnog globalnog inovacijskog ekosistema. “Hack the influence” slogan je ovogodišnje konferencije, a u skladu s tim, poziv za Michelino predavanje glasi “Hack the innovation”. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.