PRIJEMI

Samira Hurem: Ministar Kurić je ženskom sportu dao mjesto koje zaslužuje

Trenerica zahvalila na podršci

Sarajevo: S današnjeg prijema. Vlada KS

Avaz.ba

30.5.2019

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić upriličio je danas prijem za nogometašice SFK 2000 Sarajevo, koje su donijele još jednu duplu krunu bordo timu, osvojivši Kup Bosne i Hercegovine i Premijer ligu BiH. 

Ove djevojke su šampionsku titulu osvojile 17 puta, KUP 10, te Superkup naše države dva puta.

- Vi ste ministar koji ne samo da pomaže klubu nego redovno prati naše utakmice i zna i kad, kao i na kojoj utakmici postignemo golove. Zato hvala vam što ste nama ženama dali mjesto koje zaslužujemo - poručila je trenerica SFK 2000 Samira Hurem.

Ovom prilikom ministar Kurić je istakao kako mu je posebno drago što su igračice SFK 2000 osvojile duplu krunu, a za postignuti uspjeh uvijek će imati podršku Ministarstva kulture i sporta KS. 

- Za nas je vrlo značajno da trofeji dolaze u naš grad, a vama hvala što njegujete tu tradiciju. Naše ministarstvo će i dalje najbolje nagrađivati i tako ih motivirati da nastave dalje - istakao je ministar Kurić.

Igračica SFK 2000 Sarajevo Azra Numanović je jedina koja je s Balkana pozvana da predstavlja ženski fudbal na sastanku UEFA Lige prvaka koji je prošle sedmice održan u Lionu. Inače, one su ekipno članice Evropske asocijacije klubova, koji će najvjerovatnije svoj naredni sastanak održati u martu u Kantonu Sarajevo. 

UEFA je odlučila da će od sljedeće godine akcent staviti na razvoj ženskog fudbala, tačnije na izgradnju stadiona na što bi, kako su upoznale ministra, mogli kao klub aplicirati.  Planiraju organizirati i regionalnu ligu za žene te, uz podršku koju imaju od Ministarstva kulture i sporta i svojim trudom i radom, nastaviti osvajati titule i naslove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.