ODATA POČAST

Obilježena 27. godišnjica stradanja u Jukićevoj ulici

Kao i prethodnih godina, prisustvovali su, između ostalih, porodice žrtava, prijatelji, članovi Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

S obilježavanja. A. K.

Piše: A. K.

1.6.2019

Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje danas je u ulici Jukićeva broj 116, Općina Centar Sarajevo, obilježena 27. godišnjica stradanja naših sugrađana. 

Na tom mjestu su 1992. godine od granate ispaljene s agresorskih položaja u porodičnoj kući ubijene 13-godišnja Amela Fočo i dvogodišnja Zlata Kurtović, te njihove majke koje su bile sestre Rabija i Mediha. 

Fikret Grabovica, predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece, kazao je kako je zaborav zločin. 

- Veoma je važno da obilježavamo ove datume. Na dostojanstven i primjeren način odali smo počast ubijenima. Zajedničkim snagama se moramo truditi da čuvamo sjećanje na nastradale i istinu od zaborava, a jedino na šta ne možemo utjecati to je da se zločinci kazne – kazao je Grabovica.

Kao i prethodnih godina, obilježavanju godišnjice prisustvovali su, između ostalih, porodice žrtava, prijatelji, članovi Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995., predstavnici općine Centar te učenici OŠ ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak''.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.