PLANOVI

Kanton i općine snažnije kreću u realizaciju projekta Prve transverzale

Avaz.ba

5.6.2019

Načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić održao je 3. juna 2019. godine sastanak s predsjedavajućim Skupštine KS Elmedinom Konakovićem, kantonalnim ministrom saobraćaja Adnanom Štetom i Mirzom Hulusićem, direktorom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, gdje je razgovarano o aktivnostima na realizaciji projekta Prve transverzale. 

Ajnadžić je istakao da realizacija ovog projekta spada u najviši red prioriteta Općine Centar.

- Mi želimo da sve kapacitete stavimo na raspolaganje da bi se realizacija projekta Prve transverzale još više dinamizirala. Realizacija tog projekta bi u velikoj mjeri riješila pitanje saobraćaja u općini Centar - naglasio je Ajnadžić.

Konaković je kazao da Kanton Sarajevo želi još bliže sarađivati s općinama Centar, Novo Sarajevo i Vogošća, a sve s ciljem brže realizacije.

- Naravno da su imovinskopravni odnosi jedan od većih problema u realizaciji ovog projekta. Razlog naše posjete je da vidimo koji su načini da se ubrzaju procesi - istaknuo je Konaković.

Nakon sastanka usvojeni su zaključci, a gdje učesnici podržavaju razvoj infrastrukture, posebno Prve transverzale. 

Također, zaključeno je da se radi na stvaranju preduvjeta za proglašenje javnog interesa te da se formira radni tim koji će redovno pratiti realizaciju projekta, ali i zasjedati s ciljem dinamičnije izgradnje Prve transverzale.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.