SARAJEVO Saopćenje nakon tragične nesreće

Vijeće roditelja KS: Sin Almira Brkića ostao nam je svima u amanet

Dž.S./Avaz.ba
09.06.2019 22:39

Nakon tragične nesreće porodice Brkić u kojoj su poginuli Fatima Brkić, Almir Brkić i Lamija Selimović-Brkić, oglasilo se Vijeće roditelja Kantona Sarajevo na Facebook stranici.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

- Potaknuti teškim bolom i osjećajem tuge zbog posljednjeg tragičnog događaja, u kojem je smrtno stradao naš roditelj, član Upravnog odbora i koordinator za Vogošću i Ilijaš, Almir Brada Brkić, sa suprugom Lamijom i kćerkom Fatimom, želimo podijeliti javnosti veličinu onoga što je iza sebe ostavio naš profesor Brada.

Kao roditelj i nesebični entuzijasta, svojim humanim djelima zadužio je sve nas da ne smijemo posustati u činjenju dobra i svega onoga što čini ljubav prema djeci i svim ljudima sa kojima živimo.

Njegovo nesebično davanje u radu Vijeća roditelja bilo je za svaku pohvalu, bio je čovjek uvijek spreman pomoći drugima i prvi u svim humanitarnim akcijama.

Ono što ne smijemo nikada zaboraviti je njegov sin Bilal, koji je ostao svima nama u amanet, da mu vratimo za sve dobro koje je Brada učinio za nas.

Zato tražimo od nadležnih ustanova, Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo, da poduzmu sve aktivnosti kako bi naš Bilal dobio svu potrebnu njegu, nastavio život, iako sa bolom koji će vječno nositi sa sobom, bez svojih najmilijih, ali da ne oskudijeva u onom što mu život znači.

Molimo sve medije za očuvanje novinarske etike i dostojanstva u izvještavanju o ovakvim i sličnim slučajevima, jer moramo misliti na one koji ostaju i kojima će vaši tekstovi uvijek biti dostupni i podsjećati na ono što se dogodilo - stoji u saopćenju.

Komentari

NA VRH