ZA MALU RAJU

U Sarajevu počeo Kids Time Festival

Organizatori su pripremili brojne edukativne, kreativne i zabavne radionice

N. G.

13.6.2019

Kids Time Festival počeo je  u subotu, a na platou Skenderije održavat će se do 22. jula

Organizatori su pripremili brojne edukativne, kreativne i zabavne radionice, a specijalno za ovaj projekt pripremili su i prvi Kids Ninja Warriors poligon u regionu.  

Ono što također privlači pažnju djece svakako su gostovanja poznatih jutjubera, a među njima su Eltpa i Super Daki, Nedim Lepić, Cerix, Alija Ćesko, Braco Gajić... Osim što će posjetioci od njih moći saznati sve o tome kako postati jutjuber, imat će priliku zabaviti se sa njima i igrati igrice u Gameing Corneru, koji je također dio fFestivala.

Važnost Kids Time Festivala prepoznali su i brojni partneri, među kojima su Federalna uprava policije, Muzička akademija, Likovna akademija, "Alkaloid" Skopje, "Oriflame", "Lego Store" Sarajevo i mnogi drugi, koji su pripremili raznovrstan program za radionice.

- Kompletan kolektiv agencije „Pro Optimus“, koji je organizator Kids Time Festivala, mjesecima se trudio da osmisli svaki segment ovog događaja i da svaki uzrast pronađe ponešto za sebe. Bili smo vođeni činjenicom da je u gradu generalno jako malo sadržaja za djecu na otvorenom, te smo tako i došli na ideju pokretanja Kids Time Festivala i pokazalo se kao pun pogodak. Dok djeca uživaju u brojim sadržajima zabavljeni našim animatorima, roditelji se opuštaju u Chill Out Zoni, ali i Foodi Sweet Corneru - izjavila je Semina Muminović, PR Kids Time Festivala.

Dodala je da na Festivalu organiziraju proslave rođendana. 

Sve informacije, raspored gostovanja jutjubera i radionica svi zainteresirani mogu pratiti na njihovoj FB i Instagram stranici (Kids Time Festival Sarajevo i kidstimefestival2019sarajevo). Također, Muminović je dodala da svi koji budu pratili njihove internet-stranice, osim što će biti u toku dešavanja, imat će mogućnost osvojiti brojne vrijedne nagrade. 

- Posjetite nas i budite i vi dio 45 dana najbolje energije u gradu – poručila je Semina Muminović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.