PROJEKTI Kantonalna policija potpisala sporazum

Sarajevo dobiva dvije nove policijske stanice

Odobren grant od 210.000 KM za pravljenje novih i rekonstrukciju starih zgrada

Avaz.ba
14.06.2019 11:30

S ceremonije potpisivanja sporazuma

Foto: MUP KS

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica i zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-ija u BiH Suhrob Hošmuhamedov (Sukhrob Khoshmukhamedov) potpisali su sporazum o saradnji za implementaciju projekta, koji podrazumijeva rekonstrukciju, sanaciju zgrada i objekata MUP-a Kantona Sarajevo.

Vrijednost projekta je 210. 000 KM. Sredstva je osiguralo resorno ministarstvo iz budžeta za 2019. godinu dok je UNDP implementator projektnih aktivnosti, saopćeno je iz kantonalnog ministarstva.

Ministar Katica je izrazio zadovoljstvo zbog početka ove saradnje i napomenuo kako će sanacija nekoliko zgrada u velikoj mjeri pomoći kvalitetnijem svakodnevnom radu.

- To će omogućiti našim službenicima da obavljaju posao u normalnim radnim uvjetima. Zahvaljujem se UNDP-u za svu podršku koju daju ovoj vladi i Ministarstvu unutrašnjih poslova - kazao je ministar Katica.

Zamjenik Hošmuhamedov je napomenuo da je ovo prvi sporazum koji potpisuju sa MUP-om KS.

- Ova planirana sredstva iskoristiti ćemo za izvođenje radova na šest objekata koji pripadaju resornom ministarstvu, a među njima su i dvije nove policijske stanice - rekao je on.

NA VRH