SKUPŠTINA KS

Povukao inicijativu: Damir Nikšić neće da zavađa Đedu i Dedu

Tražio da se vrati ime ulici Vojislava Kecmanovića Đede

Nikšić: Oglasio se na Facebooku

A. Ču. / Avaz.ba

14.6.2019

Damir Nikšić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i član Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Kantona Sarajevo, odlučio je javno povući inicijativu za vraćanje imena ulici Vojislava Kecmanovića Đede, koja danas nosi ime po ratnom heroju iz posljednje agresije Nusretu Šišiću Dedi.

- Ne činim to zbog pritiska i reakcija boraca i boračkih udruženja Kantona Sarajevo, već prvenstveno radi toga što mi nije bila ni namjera ni cilj posthumno ideološki "zavađati Dedu i Đedu", da se tako izrazim. Povlačim tu inicijativu zato što odbijam kroz nju služiti onima kojima je "zavađanje đeda i deda" od početka bila i do danas ostala primarna ideološka misija – napisao je Nikšić.

Ostaje, dodaje, čvrsto pri drugom dijelu njegove inicijative te poziva građanke i građane Kantona Sarajevo da daju podršku "adekvatnom obilježavanju lika i djela predsjednika ZAVNOBiH-a i prvog predsjednika prve (narodne) Republike BiH na vidnom i istaknutom mjestu u glavnom gradu zajedničke nam države".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.