SARAJEVO

Sajam originalnih domaćih brendova: Otvoren ART market, Edin Džeko oduševio najmlađe

Prelijepi ambijent Zemaljskog muzeja već je ispunjen brojnim posjetiocima, bazar traje do 20 sati

A. Ču. / Avaz.ba

16.6.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

ART market, sajam najoriginalnijih bh. brendova koji organiziraju online platforma OREA i "Vakufska banka", oficijelno je otvoren danas u 12 sati u Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja BiH. Gotovo 50 poduzetnika koji su odlučili svoje kreativne ideje, rukotvorine ili umjetnost pretvoriti u biznis izlagat će i prodavati svoje proizvode do 20 sati. 

Prelijepi ambijent Zemaljskog muzeja već je ispunjen brojnim posjetiocima marketa, a programi i animacije za djecu privukli su brojne porodice da provedu zabavan dan u hladu Botaničke bašte. Događaj je svojim dolaskom odlučio podržati i sjajni kapiten nogometne reprezentacije Edin Džeko te je druženje s njim oduševilo najmlađe.  

Zvanicama i posjetiocima se na otvorenju obratila Amra Silajdžić-Džeko, suosnivačica i ambasadorica OREA platforme, koja kroz online sistem prodaje omogućava ovim domaćim brendovima prezentnost i plasman unutar i van granica BiH. 

- OREA zajednica okuplja najkreativnije brendove s domaćim pečatom u svijetu virtuelne trgovine, a danas smo im željeli pružiti priliku da vam se predstave i na ovaj, opipljivi način te da se međusobno umrežavaju. Cilj nam je promovirati ideju malog poduzetništva koji svoje prednosti i uspjeh gradi na originalnosti i dobrim idejama, i poslati ohrabrujuću poruku svim mladim kreativcima.

Predsjednik Uprave "Vakufske banke" Denis Čivgin predstavio je motive ove banke da se angažira kao suorganizator i sponzor.

- Mi u "Vakufskoj banci" smatramo da naš posao nije samo davanje kredita i čuvanje depozita. Našu ulogu vidimo i u tome da prepoznamo one koji imaju kapacitet, ambiciju i hrabrost da doprinesu boljitku naše zemlje. To su upravo mali poduzetnici kakve danas vidimo ovdje, poduzetnici koji ne čekaju posao, nego ga stvaraju, i za to zaslužuju naše poštovanje i podršku. 

Naglasio je kako "Vakufska banka" promociju i podršku razvoju malog poduzetništva ne smatra projektom, nego misijom koju će nastaviti slijediti svakodnevno, kako u ulozi finansijskog savjetnika tako i kroz podršku ovakvim inicijativama.

Osim što posjetioci ART marketa danas mogu kupiti kolekciju jedinstvenih bh. rukotovorina te provesti porodičan dan u prelijepom ambijentu i druženju, kupovinom ulaznice od 2 KM učestvuju i u humanitarnoj akciji. 

Naime, OREA i "Vakufska banka" će sav novac od ulaznica prodatih nakon 14 sati usmjeriti u podršku Roditeljskoj kući u Sarajevu za boravak roditelja s djecom oboljelom od karcinoma.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.