SAOPĆENJE

Novi direktor javnog preduzeća ZOI’84 je Kenan Magoda

Kenan Magoda. Arhiv

I.K./Avaz.ba

24.6.2019

Za novog direktora Kantonalnog javnog preduzeća ZOI’84 imenovan je Kenan Magoda, koji je ranije bio izvršni producent Sarajevo film festivala i generalni menadžer marketinške agencije. 

- Kenan Magoda je rođen u Sarajevu 1984. godine, gdje je završio Fakultet za sport i tjelesni odgoj. Na poziciju direktora, Kenan Magoda dolazi sa pozicije izvršnog producenta Sarajevo film festivala i generalnog menadžera marketinške agencije. U uspješnoj menadžerskoj karijeri vodio je kompanije iz oblasti komunikacija i prodaje. Široj javnosti je poznat i kao direktor RK Bosna iz najuspješnijeg perioda ovog kluba koji je zlatnim slovima upisan u historiju BH sporta - saopćeno je iz ZOI'84.  

Kako je kazao iako je ZOI’84 preduzeće koje se nalazi u izuzetno teškoj situaciji, s velikim finansijskim problemima, kadrovskim nedostacima, ali i brojnim nepravilnostima u poslovanju koji su osnovni uzrok ovakvog stanja rado je prihvatio izazov da kao menadžer ovo preduzeće izvuče iz krize i od njega napravi ozbiljnu tržišno orjentiranu kompaniju, na ponos svim građanima Kantona Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine. 

- Svjestan sam da neće biti lako, ali sam kao finansijski neovisan čovjek spreman na predan rad kako bi zacrtano bilo ispunjeno. Nemam sumnje da ćemo uspjeti u tome, i uz podršku Vlade Kantona Sarajevo, ali i svih građana koji godinama gledaju stagnaciju i propadanje olimpijskih simbola našeg grada. Primarni cilj će biti uspostava potpune transparentnosti u radu ZOI’84. U prvim danima mandata ćemo napraviti analizu trenutnog stanja u preduzeću i sve informacije podijeliti sa građanima - ističe on.

Kako tvrdi, ovo preduzeće osnovano je kako bi njegovalo i gradilo brend zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu prije 35 godina, koje osim suvenira u gradu, ni na koji način nisu njegovane.

Želja mi je da ove istinske vrijednosti vratimo kroz rad ZOI’84 te da ponovo zažive na našim Olimpijskim planinama.Najljepši resursi ZOI-ja postali su komercijalno dostupni samo onima sa trostruko većim primanjima od prosječnih. Daleko više možemo ponuditi i lokalnom stanovništvu i turistima, najprije sanirajući greške koje su se godinama nakupljaje u radu ovog preduzeća, a onda i postavljanjem novih principa u skladu sa važećim međunarodnim standardima - istakao je Magoda. 

Naposlijetku je istakao i da generacije rođene u vrijeme i nakon održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, trebaju preuzeti odgovornost u stvaranju budućih uspjeha u svim segmentima društva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.