SARAJEVO

Katica: Tokom mandata izgradit ćemo zgradu MUP-a KS

Lokacija zemljište u ulici Kolodvorska

Lokalitet na kojem bi se trebala graditi nova zgrada MUP-a. MUP KS

V. D./Avaz.ba

25.6.2019

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica, ministar komunalne privrede i infrastrukture Srđan Mandić te pravobranilac KS Kemal Karić održali su danas prvi sastanak s predstavnicima upravljačkih struktura firme ''Vodovod i kanalizacija'' Sarajevo, a o temi izgradnje nove zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova KS. 

- Skupština KS je već ranije zadužila Vladu i Ministarstvo unutrašnjih poslova da rade po ovom pitanju. Lokacija koju pregovaramo s menadžmentom ViK-a, a gdje će se nalaziti nova zgrada MUP-a KS jeste zemljište u ulici Kolodvorska koje je državno zemljište. To je lokalitet koji se nalazi u centru grada i koji je savršen za adekvatno funkcioniranje Ministarstva, s obzirom na sve njegove specifičnosti, efikasnosti, sigurnost i unapređenja rada ove institucije. Siguran sam u to da ćemo u ovom mandatnom periodu izgraditi zgradu MUP-a KS - kazao je Katica.

Ministar je naglasio da bi MUP ispunjavao zakonom propisane nadležnosti, osim ljudskih, neophodno je osigurati i adekvatne materijalno-tehničke resurse, kao objekte za smještaj i rad uposlenika, odnosno prostor za smještaj ljudi i opreme koji bi 24 sata bili zaduženi za praćenje sistema videonadzora, radioveze, telefonije i druge poslove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.