ODLUKE Premijer i resorni ministar najavili

Forto - Šteta: Novih 25 trolejbusa uskoro na ulicama Sarajeva

Fena
25.06.2019 16:34

Novina na ulicama grada Sarajeva

Foto: Kanton Sarajevo

Na ulicama Sarajeva uskoro će se, prvi put nakon 40 godina, naći 25 novih trolejbusa. Povodom toga, premijer KS Edin Forto i ministar saobraćaja Adnan Šteta obišli su danas trolejbuski depo KJKP GRAS, gdje su se u razgovoru s nadležnim i uposlenicima uvjerili u kakvom stanju se nalazi. 

- Upoznali smo osoblje koje radi na održavanju trolejbusa. Oni ne kriju svoje zadovoljstvo i imaju odlične ideje kako da uvedemo u saobraćaj nove trolejbuse za koje ćemo raspisati tender za nekoliko dana - kazao je Forto. 

Šteta je naglasio da će novi trolejbusi uveliko olakšati funkcionalnost javnog prijevoza u Kantonu i, kako je obećano na početku godine, uskoro će Sarajevo dobiti nove moderne trolejbuse kakvi se mogu vidjeti u gradovima Evrope i svijeta.

Razgovaralo se i o usvojenom rebalansu budžeta u kojem je predviđeno novo zaduženje od pet miliona eura za proširenje trolejbuske mreže do Vogošće. 

Dat je nalog za izradu glavnog projekta, nakon čega slijedi raspisivanje javnog poziva i početak obnove ove trolejbuske dionice koja nije aktivna od završetka rata, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Komentari

NA VRH