ODLUKE

Forto - Šteta: Novih 25 trolejbusa uskoro na ulicama Sarajeva

Novina na ulicama grada Sarajeva. Kanton Sarajevo

Fena

25.6.2019

Na ulicama Sarajeva uskoro će se, prvi put nakon 40 godina, naći 25 novih trolejbusa. Povodom toga, premijer KS Edin Forto i ministar saobraćaja Adnan Šteta obišli su danas trolejbuski depo KJKP GRAS, gdje su se u razgovoru s nadležnim i uposlenicima uvjerili u kakvom stanju se nalazi. 

- Upoznali smo osoblje koje radi na održavanju trolejbusa. Oni ne kriju svoje zadovoljstvo i imaju odlične ideje kako da uvedemo u saobraćaj nove trolejbuse za koje ćemo raspisati tender za nekoliko dana - kazao je Forto. 

Šteta je naglasio da će novi trolejbusi uveliko olakšati funkcionalnost javnog prijevoza u Kantonu i, kako je obećano na početku godine, uskoro će Sarajevo dobiti nove moderne trolejbuse kakvi se mogu vidjeti u gradovima Evrope i svijeta.

Razgovaralo se i o usvojenom rebalansu budžeta u kojem je predviđeno novo zaduženje od pet miliona eura za proširenje trolejbuske mreže do Vogošće. 

Dat je nalog za izradu glavnog projekta, nakon čega slijedi raspisivanje javnog poziva i početak obnove ove trolejbuske dionice koja nije aktivna od završetka rata, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.