SAOPĆENJE

KO SDP Sarajevo: Tražimo od SDA da se ne svađa sa zdravim razumom i prizna da je udruženje naslijeđeno od njih

Licemjerni pokušaji da prikriju vlastitu kriminalnu namjeru

Damir Mašić. Arhiv

Piše: Avaz.ba

1.7.2019

Povodom slučaja Institut za kulturu i umjetnost, koji je uzdrmao Vladu KS, oglasili su se iz Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo navodeći kako je opozicioni klub zastupnika SDA u Skupštini KS uputio inicijativu prema Vladi KS, s ciljem brisanja stavke iz Budžeta od 200.000 KM za fiktivno Udruženje građana koje su sami osmislili. 

- Dužni smo javnost upoznati da je SDP-ova zastupnica Segmedina Srna Bajramović na 36. sjednici Skupštine održanoj 20.12.2017. godine javno pitala Vladu i SDA-ovog premijera o kakvom institutu se radi, gdje mu je lokacija, ko je direktor i kakva mu je svrha?  Očigledno je da je SDA osmislila Institut kao još jednu u nizu prevara koju su isto tako brzo “zaboravili”, jer im on očigledno nije ni bio bitan, nego novac koji su preko njega planirali izvući - naveli su iz SDP-a.

Iz SDP-a ističu i da su sada posebno licemjerni pokušaji SDA da prikrije vlastitu kriminalnu namjeru, kroz navodna objašnjenja da je laž kako je ovo udruženje naslijeđeno od njihove vlade. 

- Umjesto što potcjenjuju pamet građana i javnosti svojim svakodnevnim nesuvislim saopćenjima, tražimo od SDA da se bar ne svađa sa zdravim razumom i dokazima koji se mogu provjeriti u stenogramu sa 36. sjednice Skupštine Kantona Sarajevo - stoji u saopćenju KO SDP-a KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.