MANIFESTACIJE

U Sarajevu će treći put biti održana "Trka za demokratiju"

Učešće je besplatno, a svi zainteresovani mogu dobiti svoje startne brojeve u nedjelju

Sa prošlogodišnje utrke. Via Media

L.Đ./Avaz.ba

2.7.2019

Na inicijativu Turske Ambasade u Bosni i Hercegovini, u nedjelju, 14. jula u 10:00h na Vilsonovom šetalištu, biće održana kratka ljetna trka naziva "Trka za demokratiju". 

Uzimajući u obzir pokušaj neuspješnog puča, koji se desio 2016. godine u Turskoj, u noći 15. i 16. jula, trka ima za cilj da pokaže poštovanje za demokratiju turskog naroda. Ova trka ima sportski karakter, ali ujedno i komponentu društvene odgovornosti. Cilj trke je okupljanje predstavnika svih generacija i slanje poruke podrške, ne samo turskom narodu, već i svim narodima širom svijeta, promovišući vrijednosti mira i demokratije.

Ove godine će se "Trka za demokratiju" održati po treći put, kako bismo se sjetili našeg apsolutnog uspjeha i dana u kojem je našu državu pogodio pokušaj napada na demokratiju. Ova trka ima za cilj odati počast i našim herojima koji su izgubili svoje živote tokom neuspjelog napada na demokratiju i našu državu. Želio bih zahvaliti svima koji podržavaju organizaciju trke: bosanskim vlastima, nadležnim organima Kantona Sarajevo, kao i turskim institucijama i organizacijama koje djeluju u Bosni i Hercegovini. Očekujemo da vas vidimo na trci za demokratiju - izjavio je ovim povodom Haldun Koč (Koc), ambasador Republike Turske u BiH. 

Start ove trke, u kojoj se očekuje učešće oko 500 ljudi, će biti ispred Ambasade Republike Turske, a trka dalje prolazi kroz prelijepo Vilsonovo šetalište. Planirana ruta se može brzo preći, čak i hodanjem, a učešće je otvoreno i za ljude koji ne treniraju redovno, ali žele da se uključe u ovu trku. Cilj je da se skupi što je moguće više učesnika i da ovaj događaj postane tradicionalno sportsko okupljanje građana.

Učešće u trci je besplatno, a svi zainteresovani mogu dobiti svoje startne brojeve u nedjelju, 14. jula od 8:00 do 09:45 sati na startnom štandu trke. Svi trkači će prije trke dobiti specijalne dri fit majice, kao i osvježenje nakon prolaska kroz cilj. Za najbolja tri učesnika u svim kategorijama pokrovitelji trke su pripremili vrijedan novčani fond kao nagradu. Više informacija možete naći na Facebook stranici trke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.