SARAJEVO

Promovirano 118 kadeta MUP-a KS

Policijski poziv je častan, ali veoma opasan, rekao Isanović

Piše: A. Š.

5.7.2019

Kadeti položili zakletvu. M. Kadrić

U prepunoj sali Sektora za policijsku podršku Uprave MUP-a KS na Nahorevu promovirano je 118 kadeta iz 36. generacije koji su uspješno završili osnovnu policijsku obuku za policajce te ovom prilikom položili svečanu zakletvu. Prijavilo ih se ukupno 1.675.

Kadetima se obratio ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica, koji je kazao da su čast i suština zakletve uvijek imale uzvišenu i plemenitu vrijednost.

- Ponosan sam jer vidim više od 100 mladih momaka i djevojaka koji su izabrali da budu policijski službenici i uvijek na strani dobra, da štite građane i državu od zla. Vidim buduće heroje koji će spasiti nečije dijete koje se utapa, ženu od nasilnika, staricu od razbojnika – kazao je Katica.

Milorad Bašić, policijski komesar MUP-a KS, kazao je kako je sa 118 novih znatno smanjen procent policijskih službenika koji nedostaju.

- Danas smo dobili pojačanje. Do danas nam je nedostajalo 430 policijskih službenika da bismo imali puni sastav i da bismo radili u punom kapacitetu. Sa današnjih 118 mladih djevojaka i momaka procent je znatno smanjen. Sada nas nedostaje samo oko 20 posto – kazao je Bašić.

U ime 118 kadeta obratio se Haris Isanović, koji je zahvalio svima onima koji su svojim radom i zalaganjem u prethodnom periodu omogućili da kadeti prođu obuku i postanu policijski službenici.

- Policijski poziv je častan, ali veoma opasan. Bez obzira na sve, mi smo ga punim srcem prihvatili. Pred nama je godina probnog rada u kojoj ćemo praktično primjenjivati sve do sada stečene vještine te zajedno sa svojim kolegama napraviti što sigurniji ambijent za sve građane Kantona Sarajevo – između ostalog, kazao je Isanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.