VANDALIZAM

Uništen dječiji park Betanija - Jezero: Zatražen dodatni policijski angažman

Polomljena je i uništena klackalica, a osim, uništavanja drvene grede, razbojnici su i postolje pokušali izvaditi iz zemlje

Uništeno dječije igralište. KJKP Park

L.Đ.

6.7.2019

Uništeno dječije igralište. KJKP Park

Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ su u parku Betanija - Jezero zatekli oštećena dječija igrališta i to nije prvi put. Ovo je još jedan vandalski čin kojim su uništena javna dobra glavnog grada Bosne i Hercegovine.

- Park Betanija - Jezero od tri dječija igrališta u ispravnom stanju zbog vandala sada ima samo jedno. Opet je u toku samo ove sedmice, drugo po redu, dječije igralište bilo predmetom uništavanja, a radnici ''Parka'' jutros su zabilježili novo uništavanje dječijih sprava. Polomljena je i uništena klackalice, a osim uništavanja drvene grede, vandali su i postolje pokušali izvaditi iz zemlje - naveli su u svojoj Facebook objavi. 

O novom primjeru uništavanja u parku Betanija - Jezero preduzeće ''Park'' će informirati i nadležnu općinsku službu, kao i Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS, a komunalni redari će i službenu zabilješku uputiti nadležnoj inspekciji. Zbog sve učestalijih primjera vandalskog odnosa iz ''Parka'' će od nadležnih institucija tražiti i da se dodatno angažira i policija, jer ovakvi primjeri, osim materijalne štete, te zahtjeva za ponovna novčana ulaganja, u opasnost dovode najviše djecu koja mogu u toku igre na oštećenim spravama biti povrijeđena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.