OPĆINA CENTAR SARAJEVO

Haljevac: Pojedinci glupostima o povećanju paušala skreću pažnju s ozbiljnijih tema

Kao član Komisije, bio sam izričito protiv toga i smatram da ovaj prijedlog neće biti prihvaćen niti se naći na dnevnom redu sjednice, rekao Uk

Sulejman Haljevac i Nihad Uk. Arhiv

Piše: A. Š.

6.7.2019

Vijećnik Općinskog vijeća (OV) Centar Sarajevo Nihad Uk (NS) potvrdio je za "Avaz" da je predsjednik Komisije za imenovanja Abid Jusić (SDA) na dnevni red uvrstio prijedlog povećanja vijećničkih paušala za oko 50 maraka. Inače, trenutni paušal vijećnika iznosi oko 500 KM.

- Ne znam ko je predložio povećanje paušala, ali znam da se našlo na dnevnom redu. Inače, praksa je da predsjednik Komisije predlaže dnevni red, a ja sam kao član Komisije bio izričito protiv toga i smatram da ovaj prijedlog neće biti prihvaćen niti će se naći na dnevnom redu sjednice OV Centar - kazao nam je Uk.

Sulejman Haljevac (SBB), koji pod volonterskim ugovorom obavlja funkciju dopredsjedavajućeg OV Centar, kazao nam je da s rukovodstvom Vijeća i načelnikom Nedžadom Ajnadžićem nijednog trena nije razmatrano povećanje paušala.

- Smatram da pojedini vijećnici ovim glupostima skreću pažnju s ozbiljnijih tema koje će se naći na dnevnom redu 40. redovne sjednice u utorak. Tada će se pričati o pristupanju izradi i dopuni ''Zetra - zone sporta'' te odluke kojom se proglašava javni interes za izgradnju transverzale. SBB je za izgradnju Sarajeva i stoji iza svojih riječi i djela. S druge strane, imamo primjer nekih vijećnika koji jedno misle, drugo rade, a treće provode na licu mjesta – rekao je Haljevac.

Pokušali smo stupiti u kontakt s Jusićem, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Inače, uvidom u dnevni red, koji je u posjedu "Avaza", uvjerili smo se da za sjednicu zakazanu za utorak, 9. jula, u 15 sati nije predviđeno razmatranje pitanja visine vijećničkih paušala.

Dnevni red. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.