SARAJEVO

Emine Erdoan posjetila prostorije Zavoda Mjedenica

Piše: A. NUHANOVIĆ

9.7.2019

Emine Erdoan u društvu gradonačelnika, direktorice Zavoda, supruge Džaferovića kao i Munire Subašić, jedne od majki Srebrenice - Avaz
Brojni stigli na otvorenje - Avaz
Emine Erdoan - Avaz
Emine Erdoan - Avaz
Svečano otvorenje - Avaz
+2

Emine Erdoan (Erdogan), supruga predsjednika Turske posjetila prostorije Zavoda Mjedenica koji se nalaze u ulici Bakarevića u sarajevskom naselju Bistrik. 

Emine Erdoan svečano je otvorila obnovljene i opremljene učionice i radionice ovog zavoda. 

Cijela ulica je bila blokirana, a pojačane su mjere sigurnosti. Svečanosti prisustvuje i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka kao i ministrica obrazovanja Zineta Bogunić.

Direktorica Zavoda Mjedenica Mirsada Čakal, kao i Vildana Džaferović, supruga člana predsjedništva BiH zahvalila se na posjeti i pomoći Turske našoj državi. 

Emine Erdoan kazala je u svom obraćanju kako je Sarajevo uvijek dočeka prijateljski.

- Sretna sam što se nalazim u ovom lijepom gradu. Snažne veze među nama navode nas da poželimo dijeliti ono što imamo. Vjerujem da ćemo imati uzajamnu korist i da ćemo ovo prijateljstvo još više osnažit. Mi u našoj zemlji radimo s visokom savjesnošću za pojedince s posebnim potrebama, to je njihovo  ljudsko pravo. Da bi jedno društvo bilo snažno svi pojedinci se u tom društvu moraju osjećati snažno. "Tika" je u BiH renovirana i opremljena sa 16 radionica i 6 škola. Svim omladincima i polaznicima želim puno sreće, nek im je hairli. Želim da mostovi prijateljstva postanu još snažniji - poručila je Emina Erdoan. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.