SARAJEVO Džihić potpisao sporazume s načelnicima

Kantonalna uprava civilne zaštite izdvojila 374.000 KM za regulaciju vodotoka u četiri općine

Na raspolaganju je još oko 125.000 KM, koje se planiraju utrošiti interventno za potrebe i drugih općina s područja Kantona Sarajevo

A. Š.
12.07.2019 22:01

Detalj s potpisivanja

Foto: Kantonalna uprava civilne zaštite

Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo Samir Džihić danas je sa općinskim načelnicima Akifom Fazlićem, Hamdom Ejubovićem i Senaidom Memićem te zamjenikom načelnika Općine Vogošća Fetahom Kadrićem, potpisao sporazum o  sufinansiranju projekata regulacije vodotoka na području općina Ilijaš, Hadžići, Ilidža i Vogošća.

Potpisivanju Sporazuma je prisustvovao i direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Huselić, čiji će uposlenici vršiti nadzor nad realizacijom projekta.

Radi se o projektima uređenja korita rijeke Ljubine, koja prolazi kroz naselja Dojnji Čevljanovići, Srednje i Ljubina, rijeke Zujevine u Mjesnoj zajednici Osjek, te regulacije potoka Resnik u Pazariću. Realizacijom navedenih projekata će biti otklonjene opasnosti od poplava na navedenim područjima.

Kako je naveo direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo Samir Džihić, pružena je podrška općinama koje su do sada imale najveći probleme s poplavama.

Za ovu namjenu Kantonalna uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo izdvojila je 374.000 KM, a na raspolaganju imaju još oko 125.000 KM, koje se planiraju utrošiti interventno za potrebe i drugih općina s područja Kantona Sarajevo.

 Džihić je najavio  kako će se uskoro krenuti i sa realizacijom projekta sanacija klizišta na području Kantona Sarajevo.

Komentari

NA VRH