SARAJEVO Građani prolaze i raspituju se za cijene, ali rijetki kupuju

Bili smo na pijaci Markale: Zelje 4 marke, buranija 6, maline 3 KM

Prodaja sve lošija

A. KADRIĆ

Ekipa “Avaza” posjetila je danas pijacu Markale i zatekla nezadovoljne prodavače, jer, kako kažu, uprkos dobroj ponudi prodaja je sve lošija. Mušterije prolaze i raspituju se za cijene, ali rijetki kupuju.  

Prodavačica Afa Topuz kazala nam je da se nešto i proda, ali da to danas nije slučaj.

- Prodajem samo povrće. Svako gleda da je što jeftinije - istakla je Topuz.

Dodala je da kod nje mušterije najčešće kupuju paprike, koje koštaju od 2,50 do 3,50 KM, krompir je 1,50 po kilogramu, luk 2,50, a paradajz, krastavac i tikvice su 3 KM.

Nezadovoljna prodajom je i Tihić Amra koja je kazala da se ljudi sve češće odlučuju na kupovinu voća i povrća u tržnim centrima.

- Kod nas je roba svježa, ne stoji u zatvorenom prostoru kao u tržnim centrima. Ne trebaju se petljati u naš posao - dodala je Tihić.

Kako nam je kazala, kad ima posla, najbolje se prodaje zeleno povrće kao što je blitva koja košta 3 KM, brokuli 4 KM dok je cijena zelja 4.50 KM po kilogramu. Boranija košta 6 KM, prasa je 4 KM, kao i patlidžan.

Cijene voća na pijaci Markale su različite od štanda do štanda. Maline su 3 KM kao i limun. Jabuke su 2 KM, dok šljive i breskve koštaju 2.50 KM. Najskuplje je grožđe čija je cijena 6 KM.

Više o temi Markale

Više o:

Markale Pijaca Cijene
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na