SARAJEVO

Meli Bajrambašić amputirana noga nakon poroda: Jutros su je posjetili iz Općine Stari Grad

Uoči operacije doktori su joj dali minimalne šanse za preživljavanje

Mela Bajrambašić. Privatni album

Piše: A. KADRIĆ

18.7.2019

Stanovnicu Starog Grada Melu Bajrambašić, kojoj je prošlog mjeseca neposredno nakon carskog reza urađena visoka amputacija desne noge i rekonstrukcija disekcije aorte, posjetila je delegacija Općine Stari Grad.

Mela je 12. juna primljena na Kliniku za ginekologiju KCUS-a s jakim bolovima u desnoj nozi. Ginekolozi su uradili hitni pregled trudnice i ustanovili da je beba ugrožena. Urađena je hitna operacija da bi se dijete pokušalo spasiti. Munjevitom akcijom iskusnog ginekološkog tima to je i urađeno. 

- Uoči operacije doktori su mi dali minimalne šanse za preživljavanje. Znajući da je moj sin Dani dobro, dala sam im svu podršku i odobrenje da urade sve što su smatrali da je potrebno. Zahvaljujući stručnosti ljekarskog tima, mom optimizmu, nadi da ću ponovo vidjeti svog sina i Božijoj pomoći, preživjela sam unatoč svim prognozama - emotivno je kazala Bajrambašić. 

Melu su posjetile uposlenice Službe za opću upravu, uručile joj simboličan poklon, te joj pružile administrativnu podršku i savjete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.