SAOPĆENJE

KO SDA: Ostavka ministrice Bogunić potvrđuje Konakovićevo nasilje nad zakonom

Fortina vlada krenula u samouništenje

Asim Sarajlić. Facebook

Piše: Avaz.ba

20.7.2019

Ostavka ministrice za obrazovanje, nauku i mlade KS Zinete Bogunić, praćena jasnim obrazloženjem, dokazuje da unutar aktuelne Vlade KS ne postoje uvjeti za zakonit i savjestan rad, stoji u saopćenju Kantonalnog odbora (KO) SDA Sarajevo. 

Oni su naveli kako je svima jasno da je nakon ostavke ministrice Bogunić "ovakav razvoj događaja posljedica beskrupuloznog pokušaja Elmedina Konakovića da, protivno zakonu, ostvari punu političku kontrolu nad svim sektorima u KS, uključujući i visokoobrazovne institucije".

- Ministrica Bogunić jedina od aktuelnih ministara u Vladi KS ima čvrst osjećaj odgovornosti i poštovanja zakonskih obaveza, čime je zaslužila poštovanje od svih dijelova javnosti. Njenim odlaskom, Fortina Vlada KS gubi jedinog ozbiljnog ministra u svome sastavu, a preostali dio Vlade KS je sveden na skupinu amatera, koja će provoditi nezakonite naloge Elmedina Konakovića i dijeliti budžetski novac njegovim stranačkim i "poslovnim" partnerima, kao što je potvrdila i posljednja afera u Turističkoj zajednici - navedeno je u saopćenju KO SDA Sarajevo. 

Oni dalje navode kako "niz afera s pronevjerom budžetskog novca te Konakovićevo nasilje nad zakonima ukazuju na to da je Fortina vlada krenula u samouništenje, jer Vlada KS, koja je u ovako kratkom roku prekršila ovoliko zakona i proizvela čitav niz afera ne može tražiti dodatno povjerenje".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.