SAOPĆENJE Definirano 20 zahtjeva

Vlada KS spremna za nastavak dijaloga s roditeljima djece s poteškoćama: Izdvojeno 1,8 miliona maraka

Imamo i znanja i volje popraviti elemente koji tište ovu skupinu i više nego što se od nas pismom i protestom tražilo

I.K./Avaz.ba
22.07.2019 13:20

Vlada KS

Foto: Arhiv

Vlada Kantona Sarajevo je spremna za nastavak otvorenog dijaloga s roditeljima djece s poteškoćama u razvoju i invaliditetom, saopćeno je danas iz Pres-službe KS. 

- Prije nego što se grupa roditelja obratila Vladi, u budžetu je za njihove potrebe izdvojeno 1,8 miliona KM, što je najviši iznos ikad izdvojen za njih - stoji u saopćenju Kantonalne vlade. 

Nakon protesta grupe roditelja djece s poteškoćama u razvoju i invaliditetom, iz Vlade Kantona poručili su kako roditelji imaju njihovu punu pažnju. 

- Imamo i znanja i volje popraviti elemente koji tište ovu skupinu i više nego što se od nas pismom i protestom tražilo. Pritom smo i realni i iskreni oko toga što možemo učiniti odmah, kao i oko onih stavki za koje nam treba vrijeme – stav je Vlade KS.

Ističu da je vrijeme potrebno zato što pri provedbi svake mjere Vlada poštuje zakone i propise, te da je spremna za nastavak otvorenog dijaloga s građanima ne samo po ovim pitanjima već o svemu što ih tišti. 

Osim odobrenog budžeta, Vlada KS odobrila je niz projekata udruženja na teritoriji Kantona Sarajevo koja pružaju različite usluge ovoj kategoriji stanovništva.

- Također, Vlada nije ignorirala niti jedan njihov poziv na razgovor, pozvani su da delegiraju predstavnike koji su u mogućnosti kontinuirano učestvovati u dijalogu jer se samo zajedničkim radom mogu pronaći adekvatna i održiva rješenja – istaknuto je u saopćenju. 

Iz Kantonalne vlade su, također, istakli da nakon što su roditelji prije sedam dana svoje potrebe definirali kroz 20 zahtjeva, odgovor im je stigao u dogovorenom roku.

Komentari

NA VRH