SARAJEVO

Konaković o kumi: Žena će biti na čelu ministarstva

O imenima ćemo moći razgovarati tek u drugoj polovini avgusta, kazao je Konaković

Konaković: Nemamo užu listu kandidata. Arhiv

Piše: D. B.

29.7.2019

Nakon što su stranački organi Naroda i pravde razmatrali i prihvatili ostavku ministrice obrazovanja, nauke i mladih Zinete Bogunić, u medijima su se pojavile informacije da je zamjena za Bogunić već odabrana, a za to mjesto Elmedin Konaković je, navodno, odabrao svoju vjenčanu kumu Ninu Branković. Kako bismo provjerili ove navode, kontaktirali smo i predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića, koji ih je negirao, nazvavši ih lažnima. 

- To je još jedna u nizu laži iz produkcije Stranke demokratske akcije. Ljudi besposleni sjede i naravno da obmanjuju javnost. Naravno da nije istina niti je ikad bila u opcijama da se o tome razmišlja i razgovora. Ne znam šta više ljude motivira za ove laži, ali definitivno imaju viška vremena. Stranački organi Naroda i pravde tek su prihvatili ostavku ministrice Bogunić, proslijedili su svim organima stranke i nestranačkim ljudima s kojima mi sarađujemo. Čekamo da nam stignu prijedlozi, nemamo još ni užu listu kandidata. Nemamo pritisak, jer će se naredna sjednica održati u septembru. O imenima ćemo moći razgovarati tek u drugoj polovini avgusta, a sada možemo zasigurno reći da će na ovoj poziciji ponovo biti žena - kazao je Konaković.  

Prisjećanja radi, ministrica Bogunić podnijela je ostavku, jer kako je obrazložila, nije bila u mogućnosti da dužnost ministrice za obrazovanje, nauku i mlade nastavi obavljati savjesno, uz dosljedno pridržavanje Ustava i zakona BiH, FBiH i Kantona Sarajevo te u skladu sa položenom zakletvom. 

- Kako ne postoje pretpostavke da povjerenu dužnost nastavim obavljati u skladu sa položenom zakletvom, čast i dostojanstvo me obavezuju da se povučem s funkcije ministrice – napisala je Bogunić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.