SARAJEVO

Općina Novi Grad izdvojila 100.000 KM za 11 novogradskih osnovnih škola

Sredstva su usmjerena za poboljšavanje uvjeta rada učenika i nastavnika

Općina Novi Grad: Saradnja sa 11 škola. Arhiv

Fena

30.7.2019

Direktori 11 novogradskih osnovnih škola i pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Adisa Šuman danas su u sarajevskoj Općini Novi Grad potpisali sporazume o saradnji.

Sporazumi su potpisani s direktorima škola „Mehmedalija Mak Dizdar“, „Avdo Smajlović“, „Skender Kulenović“, “Osman Nakaš“, „Aleksa Šantić“, „Aneks“, „Ćamil Sijarić“, „Meša Selimović“, „Fatima Gunić“, Behaudin Selmanović“ i „Musafa Busuladžić“, saopćeno je Općine Novi Grad.

Kako se navodi, Općina je ove godine u budžetu izdvojila 100.000 KM za pomoć školama sa područja općine Novi Grad Sarajevo.

- Sredstva su usmjerena za poboljšavanje uvjeta rada učenika i nastavnika, a samim tim i za poboljšavanje obrazovnog procesa. Najveći dio sredstava izdvojen je za tekuće održavanje u školama, a u skladu sa potrebama koje su škole iskazale, kao što su rekonstrukcija i adaptacija dotrajalih toaleta, stolarije, rasvjete, videonadzor, ali i nabavka sportske i računarske opreme. Mi ćemo i ubuduće nastaviti da pomažemo naše škole kroz ove i druge projekte koje kao Općina imamo - kazala je pomoćnica općinskog načelnika Adisa Šuman.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.